Топла вода с лимон и куркума – мощна лековита напитка и идеален сутрешен еликсир

Снимка NaturalNews.com

Снимка NaturalNews

Ако прибавите към топла вода лимонов сок и куркума, вие ще получите мощна лековита напитка и чудесен сутрешен еликсир. Тази напитка може да бъде ефикасна като мляко с куркума. Ако не сте запознати с въздействието на куркумата, нека ви кажа, че това е жълто-оранжева подправка от Индия и принадлежи към семейството на джинджифила. Куркумата е позната като мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали, познати като канцерогенни и също има антисептичен и естествен, болкоуспокояващ ефект. Куркумата е неизбежна подправка в Индийската кухня, но ако не ядете всеки ден Индийска храна вие не можете да включите тази великолепна подправка във вашата диета. Лесно! Овкусете вашата топла лимонова вода. За да повишите полезния ефект, добавете щипка канела, която има болко успокояващо свойство и може да регулира нивото на кръвната захар (означава, че ще ядете по-малко и ще се чувствате по-заситени).

Сутрешен еликсир – Топла вода с лимон и куркума

Съставки: 1 чаена чаша топла (не гореща) вода; може да използвате чаша топло мляко по избор (бадемово, соево или краве мляко), ¼ чаена лъжичка куркума, лимонов сок от ½ лимон и щипка канела, по желание чаена лъжичка мед.

Приготвяне: След като загреете водата добавете куркумата, лимоновия сок и медът, поръсете с канела. Разбъркайте добре.

Куркумата ще падне на дъното на чашата, затова продължавайте да бъркате докато пиете, така ще използвате напълно полезните ѝ качества. Направете така, че да изпиете напитката докато е топла. Куркумата ще даде на лимоновата вода мек вкус и ще повлияе ефикасно върху всяка част от вашето тяло. Добавяйки тази ценна подправка към вашата диета е едно от най-добрите неща, които можете да направите за вашето здраве!

http://www.healthyfoodhouse.com/author/admin/

 

Превод: Dana